Schoenen

De vorm van de schoen is erg modegevoelig en verandert dan ook best vaak in de loop van de tijd. Maar daar moet je niet altijd teveel van aantrekken. Een schoen moet in eerste instantie gewoon lekker zitten en je moet er goed op kunnen lopen. Maar het heeft ook zeker wel iets te maken met wat je verder aan hebt. Er is een heel verschil tussen hoge laarzen aan hebben of kleine geveterde schoenen met hoge hakken.

Sluiting

De sluiting van de schoen kan op verschillende manieren plaatsvinden. Zoals met veters of klittenband. Instappers zijn soepel (elastisch) en hebben geen extra sluiting en laarzen hebben vaak een ritssluiting. De sluiting geeft natuurlijk ook een bepaalde vorm aan je schoenen maar let ook op of de schoen wel aan te trekken is op een makkelijke manier. (En niet te makkelijk)
Een instapper waar je niet in komt is niets, maar eentje waar je tijdens het lopen uitschiet is ook niet handig!
Enkels

Zorg dat de schoenen passen bij je enkels. Als die wat dikker zijn dan staat een heel iel schoentje echt niet. De schoen met dan ook wat steviger en groter zijn om in verhouding goed bij elkaar te passen. Hoge hakken verbergen een dikkere enkel weer voor een groot deel, maar je moet er wel op kunnen lopen. Loop je moeilijk op hoge hakken doe het dan ook niet want charmant zal het er anders niet uitzien.

Hoge hakken

Vind jij hoge hakken ook mooi om op te lopen? Maar kom je zelf niet hoger dan een centimeter of 5? Dan zijn pumps met plateau zolen echt iets voor jou! Door de zool haal je zo weer wat lengte van de hak af en de meeste lopen heerlijk!
Mooie schoenen met hoge hakken vind je bijvoorbeeld bij Clarks.nl

Laarzen

Laarzen zijn vaak een probleem omdat veel vrouwen toch wel dikke kuiten hebben. Waarom er dan zoveel supersmalle laarzen gemaakt worden weet niemand. Gelukkig zijn er ook wel laarzen te vinden waar dikkere kuiten wel in passen. Met elastisch materiaal bijvoorbeeld. Met korte laarsjes moet je wel uitkijken dat ze bovenaan niet te strak zitten. Als de kuiten over de rand geperst worden is dat geen gezicht. Dan kun je beter langere laarzen aan doen.

Kijk even bij Sarenza glamourday voor mooie schoenen.
 

Diverse 
Null