Fitness

Als je er goed uit wilt zien dan is fitness misschien ook wel iets voor je. Als je namelijk fit in je lichaam zit en je hebt een goede conditie dan krijg je ook een mooi lichaam. Maar hoe doe je nu goed aan fitness? Moet je elke dag naar de sportschool? Of kan het allemaal ook anders.
Als je begint met fitness oefeningen is het vaak moeilijk om het vol te houden. Dit komt omdat de motivatie en stimulatie gemist worden. Stel jezelf een haalbaar doel en ga daar dan aan werken. En ook een goed werkend idee is om het samen met iemand te doen omdat je elkaar dan kunt motiveren om door te gaan. Alhoewel je het ook best zelf kunt doen. Succes.

Start rustig met fitness

Ga niet meteen volop er tegenaan met alles dat je hebt. Je krijgt grotere kans op blessures en wat nog belangrijker is, je raakt gefrustreerd als dingen dan niet lukken en daardoor zie je er weer minder uit. Als je rustig stap voor stap begint dan zal je je er goed bij voelen en krijg je sneller resultaat.
Thuis oefenen

Thuis fitness oefeningen doen is natuurlijk ook goed te doen. Zeker als je wat ruimte over hebt om te werken en waar je spullen voor de fitness kunt laten liggen. Het voordeel van thuis werken is natuurlijk dat je ieder vrij half uurtje, als je zin hebt, even aan de lichaam kan werken. Naar de sportschool gaan kost natuurlijk altijd meer tijd omdat je erheen moet gaan en je dan meestal ook niet na 15 minuten weer terug wilt gaan.
Je moet dan wel iets thuis hebben om oefeningen op te doen.

Extra fitness tips

Zorg ook dat je op andere punten wat meer en regelmatig blijft bewegen. Neem de trap ipv de lift op het werk, loop in de middagpauze een rondje voor frisse lucht. Ga op de fiets naar het werk en doe de boodschappen ook met dat vervoersmiddel. Moet je ergens wezen dat 1 kilometer weg is ga dan niet fietsen maar ga lopen. Het duurt iets langer maar die beweging is net weer anders dan fietsen.
En ook heel belangrijk is gezond eten. Sla geen maaltijden over en eet niet teveel vette happen.
 

Diverse